Kommunikasjon for butikker

 

Helt siden 1985 har Nettec arbeidet med datanett innen varehandel. Vi har et godt samarbeid med leverandører til varehandelsindustrien, og kjenner godt til behov og ønsker. Nettec leverer bredbånd via ADSL/VDSL, fiber og mobilt bredbånd (4G). Vi yter en utmerket support fordi vi vet at våre kunder et svært avhengig av stabilt og tilgjengelig nettforbindelse.

Del:

Kontakt

Bengt Nøst-Klemmetsen

Telefon: 66810644 / 97799010 bengt@nettec.no

Nettec leverer kommunikasjon for butikker og kjeder. Vi hjelper deg med nettverksdesign, kontakt med bredbåndsleverandør(er), koordinering av installasjon og drift/support  i ettertid. Vi er fleksible og kan f.eks. levere mobile løsninger på kort varsel skulle behovet være der. Enten du er liten eller stor, allerede har bredbånd eller ønsker bredbånd, kan vi hjelpe deg.

 

Trådløst nett i butikk

Behovet for- og forventningene til- internettforbindelse gjennom WiFi har eksplodert etter at smarttelefoner og nettbrett gjorde sitt inntog. Nettbrett er et viktig verktøy for butikker, og kan brukes som kasseapparat, varetellingsterminal og oppslagsregister. Forutsetningen er derimot at de finnes et sikkert, trådløst nett i butikken.

Trådløse nett (WiFi) kan ha sine utfordringer, både på grunn av dekning i butikk og på grunn av forstyrrelser fra omkringliggende trådløse nettverk. Av erfaring leverer vi derfor kun kvalitetsprodukter kombinert med sky-basert kontroll og konfigurasjon.

Våre løsninger ivaretar behovet for eget nettverk for butikken, samtidig som gjester kan tilbys aksess uten at sikkerheten kompromitteres. Trådløse nett kan også brukes til markedsføring, ved at alle brukere loses til din bedrifts nettside ved pålogging.

Les mer om våre løsninger for trådløst nett …

Ta kontakt for ytterligere informasjon, priser og produkter.

 

Nettverk og infrastruktur

Hovedkontor til filial

Oppsett av kryptert nett mellom hovedkontor og butikk. Løsningen er uavhengig av bredbåndleverandør da vi tilpasser oss den lokale tilbyder. Vi benytter brannvegger med innebygd støtte for VPN. Nettet dimensjoneres ut fra forventet trafikk og antall filialer. For større kjeder benytter vi lukkede nett fra NextGenTel eller Telenor.

Fjerntilgang fra PC

Kryptert tilgang med 2-faktor-autentisering tilbys kunder som har behov for tilgang når de ikke er på hovedkontoret. Løsningene fungerer også over mobilnettet.

Trådløst (WLAN)

Nettec leverer og tilpasser trådløse aksesspunker for bruk i butikk. Våre løsninger er sky-baserte og enkle å fjernadministrere.

VPN POS (NETS-AKSESS)

Alle våre løsninger, også på mobil, kan leveres med kryptert kommunikasjon for bankterminaler mot Nets. Bankterminaler har dermed ikke behov for «Secure Access» fra Nets og krypteringen vil gjelde alle terminaler i butikken.

Servicepartner / butikkleverandør

Kasseleverandør eller andre servicepartnere til butikkjeden kan få tilgang til utstyr plassert i butikken via VPN, eller åpninger i brannmur.

Brannvegg og sikkerhet

Nettec leverer brannvegger ut fra kundens behov. Vi kan koordinere og etablere kommunikasjon med 3.part slik at butikkjeden kan oppnå et butikknett som også omfatter leverandører og avdelingskontorer. Brannveggene kan også filtrere virus, hackerangrep, spam og skadelig web-innhold.

Backup for bredbånd via mobilnettet

Våre backupløsninger benytter 4G for raskest mulig trådløs kommunikasjon. Løsningen er automatisk og anbefales for alle som legger stor vekt på oppetid for sine betalingsløsninger.

Midlertidig leie

I påvente av at bredbånd skal komme på plass, kan vi tilby utleie av ferdig konfigurerte mobil rutere for kommunikasjon med Nets og hovedkontor.

 

Backup for bredbånd

Backup for bredbånd – når kommunikasjonen er kritisk…

Vi har utallige eksempler på fortvilte butikkeiere som taper mye penger når det er feil på bredbåndet. Oppslag i sentrale vareregistre stopper opp, kundene kan ikke betale med kort og nye varer kan ikke bestilles. Det er ikke tvil om at en butikk er svært avhengig av tilgang til internett.

Heldigvis finnes det en rimelig og god backup-løsning. Mobilnettet egner seg utmerket for å lage redundant samband for fast bredbånd. Føringsveien er sannsynligvis helt forskjellig fra fast-nettet, noe som skaper pålitelighet i en feilsituasjon, og blir det feil i mobilnettet berører det mange, noe som igjen gjør at rask retting av feil blir prioritert høyt.

Mange løsninger baserer seg på innebygget mobil i en bredbåndsruter. Det man da bør tenke på er at ryker denne er man like langt, man har ikke backup for utstyret (CPE) – det er kun når linjen svikter man har backup. Men ofte viser det seg at det er feil på utstyret i butikken, en strømforsyning som er ødelagt eller at ruteren er slått ut av lynnedslag (overspenninger følger ofte telefonlinjen). Vi vil anbefale å ha mobil backup i en egen ruter, både pga større tryggehet, men også fordi denne kan lettere plasseres et sted hvor det er god dekning.

Nettec kan levere en løsning som …

  • skifter automatisk til mobil når bredbåndet svikter
  • er like raskt som fast bredbånd
  • er enkel å montere – ingen ekstra kabling
  • gir backup for alt utstyr i butikken som krever backup, inkl alle betalingsterminalene
  • har en separat føringsvei adskilt fra fast bredbånd
  • kan prioritert hvilken type trafikk som skal overføres på backup – kan være greit å stoppe video tross alt…
  • kan varsle på e-post når backupen slår til
 

Bredbånd

Nettec videreselger bredbånd fra NextGenTel. Dette innebærer at Nettec fakturerer sine kunder og håndterer support på linjer. Vi har meget god kjennskap til våre kunders kommunikasjonsløsninger, samtidig som vi har gode relasjoner til NextGenTel. Dette gjør oss i stand til å lever komplette og gode løsninger ut fra kundens behov.

  • Rask og god support – vi håndterer kontakten og feilmeldingen til NextGenTel.
  • Oppfølging av leveranse – vi følger din bestilling å gjør vårt ytterste for at leveransen går som forventet
  • Dette får våre kunder uten ekstra kostnad – våre priser er de samme som NextGenTels.

For informasjon om produktene vi kan levere se www.nextgentel.no/bedrift . (Merk: Vi leverer bare i bedriftsmarkedet, men kan også levere privat-linjer som faktureres arbeidsgiver)

Sammen med NextGenTel kan vi levere xDSL og fiber til kunder over hele Norge. NextGenTel tilbyr profesjonelt bredbånd til alle bedrifter som stiller strenge krav til løsninger. Velg hastighet ut fra bedriftens behov og vær trygg på å få en stabil tjeneste.

NextGenTel yter markedets høyeste hastighet i forhold til pris, i tillegg til dedikert oppfølging. NextGenTel har et landsdekkende høyhastighets bredbåndnett med internasjonale forbindelser gjennom sitt samarbeid med TeliaSonera.

 

Om Nettec

Nettec leverer nettverksutstyr og tjenester til kunder som er svært avhengig av pålitelig kommunikasjon. Derfor leverer vi kun de beste produktene, kombinert med høy kompetanse, og en support du kan forvente deg mye av – fordi «det er viktig at det fungerer!»

Kvalifisert Leverandør til Sellihca

Sellihca kvalifikasjonsordning og leverandørregister, er et unikt samarbeid mellom ledende nordiske energiorganisasjoner. Systemet brukes for å få informasjon om og gjøre utvalg av leverandører ved anskaffelser av varer og tjenester. Sellihca drives på oppdrag av de deltakende organisasjonene av Achilles.

© 2016 Nettec AS | Design og utvikling King Design & TYDE