Mobil datakommunikasjon

 

Mobilnettet blir mer og mer benyttet for å gi kommunikasjon til internett. Ofte av rene bekvemmelighetshensyn, kanskje som backup for annet bredbånd, eller ganske enkelt fordi det ikke finnes annet samband. Uansett er mobilnettet en utmerket måte å sende data på, og en teknologi som hele tiden får bedre egenskaper i et stadig større dekningsområde.

Del:

Kontakt

– Jan Erik Bjerkholt

Telefon: 66810645 / 47416610 jeb@nettec.no

Nettec har basert alle sine mobile datakom-løsninger på rutere fra Digi International (www.digi.com). Det er fordi produktene er avanserte nok til å løse utfordringene som møter oss, og robuste nok til at selv de mest krevende kunder kan akseptere produktene.

Ofte er mobile løsninger plassert på steder der det ikke er mennesker tilstede for å gjøre vedlikehold, som f.eks. en restart. Derfor er det ekstra viktig at utstyret og oppsettet tar hensyn til at feil kan oppstå, men at installasjonen selv evner å komme tilbake på nett når feilen er utbedret.

Opplever du at ditt samband levert over en Digi-ruter er ustabilt og må restartes manuelt må du ringe oss, for slik skal det ikke være!

Våre løsninger kan benyttes uavhengig av mobiloperatør, og det finnes også utstyr som kan benytte ICE-nettet. Dermed er det svært få steder i Norge som ikke kan oppnå kommunikasjon med omverdenen via internett.

 

 

SIM-kort og datatrafikk

– Via gode avtaler med mobil-operatører kan Nettec tilby kunder komplette løsninger som også inkluderer behovet for SIM-kort og data.

Nettec leverer SIM-kort og datatrafikk til meget konkurransedyktige priser. Vi tilbyr dette via avtaler med flere operatører,  slik at du ikke blir avhengig av dekningen fra én operatør. Vi tilbyr store og små datapakker, fra 5MB/mnd til 250GB/mnd.

Fordelene med SIM-kort fra Nettec:
 • Leveres både for Telenors og Telias nett.
 • Nettec kan yte bedre support siden vi har bedre feilsøkingsverktøy.
 • Ett sted å forholde seg for kundene.
 • Kan kombineres med FlexiAPN, lukket, kryptert nett.
 • Nettec kan supportere hele kommunikasjonsløsningen ende-til-ende.

Trenger du hjelp til en kommunikasjonsløsning? Ring 66810640

 

 

Måleravlesing og energikontroll

Mobil datakommunikasjon er velegnet for å bygge infrastruktur til overvåking og måling i energiforsyingen. Konsentratorer kan lett kobles opp i sentral infrastuktur via Digis mobile rutere.

Kvalitetsinstrumenter for overvåking av jordfeil, spenningsfeil og utfall kan via en Digi med 4G sende kristisk informasjon til sentralt SCADA-system.

Fleksibilitet og sikkerhet

Digi kan tilkobles utstyr via ethernet, RS232, RS422 og RS485. Via VPN(er) kan kommunikasjonen sikres i henhold til krav fra NVE. Digis avanserte brannmur kan tilrettelegge for tilgang fra kun autorisert instans. Alle passord krypteres på ruter, det er støtte for sertifikater, og autentisering av klienter via radius. Det kan med andre ord blir så sikkert man ønsker.

Spør oss om råd og innspill til hvordan det kan bygges et sikkert nett ved hjelp av Digi TransPort mobile ruter.

 

FlexiAPN – lukket nett for alle formål

– for bedrifter med behov for å integrere IoT-enheter inn i eget nettverk.

FlexiAPN gir et lukket, kryptert nett mellom mobile IoT-enheter og bedriftens eget nettverk. Det gir enhetene direkte tilgang til bedriftens interne nettverk gjennom en sikker VPN-tunell. Fordelen er stor fleksibilitet for å imøtekomme krav til konnektivitet, overvåking og sikkerhet.

Fordelene med FlexiAPN:
 • Lukket, kryptert nett kun for din bedrift.
 • Faste eller private IP-adresser.
 • Kommunikasjon kan etableres begge veier.
 • Mulighet for at trafikk kan flyte mellom klientene. (Valgfritt)
 • Kun godkjente SIM-kort har tilgang til nettet.
 • Mulighet for sentral styring og overvåking av datatrafikken. (Tillegg)
 • Integrasjon med eksterne datanettverk som trenger tilgang til IoT-enhetene.
Bruksområder

FlexiAPN kan med fordel benyttes ved alle typer mobil datakommunikasjon. Et lukket FlexiAPN gir store fordeler i forbindelse med feilsøking og oppdateringer, ved at man kan kommunisere direkte med enhetene uten å gå via skytjenester. Kombinasjonen «sky» og «direkte kommunikasjon» gir den mest robuste løsningen. Spør oss gjerne om råd for din applikasjon slik at man finner frem til den beste løsningen.


Foto: ID 60046051 © Hel080808 | Dreamstime.com

 

Skyløsning gir status og kontroll …

Nettec vet hvor viktig det er å ha oversikt over komponenter i ett datanettverk. For å sikre effektiv drift, er det vesentlig å vite hva og når endringer skjer i nettet. Man kan f.eks. avdekke fellesfeil når flere rutere går ned på samme tidspunkt. Det kan raskt avdekkes at kommunikasjonen er oppe, men tilkoblede enheter ikke fungerer. Vi sparer dermed våre kunder for mye frustrasjon og unødige kostnader til feilsøking. Vi har to kraftfulle skyløsninger for overvåkning av nettverk: Doppler Management og PRTG Network Monitor.

Doppler Management

Doppler er en skytjeneste hvor dere kan overvåke og styre alle Digi rutere som er utplassert. Du kan enkelt se status på dine rutere, og ikke minst om ruterne er online. Doppler er utviklet av Nettec og laget for kommunikasjon via mobilnettet. Dette betyr at du får oversikt over SIM-kort, mobiloperatører, signalstyrke, basestasjoner, dataforbruk osv.
Vi tar sikkerhet på alvor, derfor kan tilgang til portalen sikres med 2-faktor autentisering.
Du kan lese mer om Doppler Management her.

PRTG Network Monitor

Med PRTG får du oversikt over alle dine bredbåndslinjer, og du kan enkelt se om kommunikasjonen virker eller ikke, dersom noe er feil. Med PRTG kan du også overvåke punkter i LAN’et. Da blir det fort enklere å gjøre feilsøk/feilretting. Med appen, som kan lastes ned på mobil, har du til enhver tid oversikt over alle dine lokasjoner.

Om du benytter våre overvåkingstjenester, er dette supportert av oss og vi kan gi råd og veiledning om «best practice».

Enklere blir det ikke!

Trenger du hjelp til en kommunikasjonsløsning? Ring 66810640

 

Krise når tanken er tom …

En eier av en ubetjent bensinstasjon får henvendelser fra sine kunder om at det er ikke er mulig å fylle drivstoff på stasjonen. For eieren er dette vanskelig å feilsøke, og det er langt å reise for å servicepersonell for eventuelt å avdekke om det er feil på utstyret på stasjonen. Hvordan hjelper vi kunden med å finne feilen? (Illustrasjonsfoto)

Hvordan hjelper vi kundene?

Siden vi har mange kunder over hele Norge har vi også andre installasjoner i samme område hvor bensinstasjonseieren opplever problemer. Vi gjør en analyse og finner ut at det andre også opplever ustabilitet. Dette kan indikere at det er en felles feil i telenettet.

Vi feilmelder til linjeleverandør og informerer vår kunde om at det ikke er nødvendig å reise til stasjonen og lete etter feil. Kunden har spart tid og ikke minst kostnader forbundet med en unødvendig utrykning.

Når fellesfeilen er rettet tar vi kontakt med kunden slik at det kan bekreftes at alt er i orden.
Enklere blir det ikke!

Trenger du hjelp til en kommunikasjonsløsning? Ring 66810640

 

Glemte å bestille bredbånd …

En kunde ringer oss torsdag fordi de har glemt å bestille bredbåndslinje til ny butikk. Butikken skal åpne førstkommende mandag, og de står uten løsning for datakommunikasjon. En express leveranse fra linjeleverandør er svært kostbart. Hvordan løser vi det?

Hvordan hjelper vi kundene?

Vi klargjør og konfigurerer en 4G ruter, setter den opp med VPN til nødvendige siter, sender ruteren med ekspress over natt til brukersted. Når ruteren er fremme bistår vi på telefon, slik at butikken er klar for drift mandag morgen.

Denne løsningen kan kunden enten få på korttidsleie, eller vi leverer løsningen som en backup-løsning for både bredbåndslinje og bredbåndsruter. Dersom ruteren leveres for å stå som backup, vil den fungere som hoved kommunikasjonslinje frem til fast linje er levert, for deretter å automatisk senke sin prioritet og fungere som en redundant løsning.
Enklere blir det ikke!

Trenger du hjelp til en kommunikasjonsløsning? Ring 66810640

 

IX14 – sikker, robust og med skybasert administrasjon

Digi IX14 LTE Industrial Router for pålitelig og robust kommunikasjon i ekstreme miljøer.

IX14 er en del av den nye generasjonen LTE rutere fra Digi. Den er laget for industriell bruk, med støtte for Edge Computing og både Ethernet og serie-port. Kunder kan på en kosteffektiv måte koble opp enkle IoT-sensorer eller et nettverk av sensorser, nesten hvor enn det skal være. Dette kan gjøres med en ruter som er herdet til å motstå ekstreme miljømessige påkjenninger med sertifisering for MIL-STD-810G; som omhandler støt, vibrasjon og temperatur, i tillegg til IP54 for støv og fuktighet.

 • Fungerer i alle norske mobilnett (Telenor, Telia, ICE)
 • Støtte for 4G med 2G fallback (LTE CAT1)
 • 1 x Ethernet og 1 x seriell- (RS232) port
 • Fleksibel 9-30VDC power input
 • MIL-STD-810G certified for støt, vibrasjon og temperatur (-34° C to +74° C)
 • Avanserte ruting protokoller, sikkerhetsfunksjoner, logging og backup (brannmur, VPN, SNMP)
 • Ingen årlige lisenser og 3 års garanti
 • Inkludert 1 års lisens på Digi Remote Manager®
 • TrustFence security: authenticated boot, dedicated security co-processor, encrypted data storage, unique default passwords and certificate management

Last ned dokumentasjon (pdf).

 

Bransjetilpassede løsninger

Vi har satt sammen kommunikasjonsløsninger for mange bransjer. Med Nettec som samarbeidspartner får dere ett kontaktpunkt for support. I tillegg så gir vi dere verktøyene for å kunne fjernstyre og overvåke endepunkter. Jobber du i en av bransjene nevnt under, kan vi gi deg en kommunikasjonsløsning som både er velprøvd og kvalitetssikret.

Informasjonsskjermer / Digital Signage

Connect with confidence… uten nettverkskabel. Mange kunder er meget restriktive på hvem som skal få tilgang til nettet deres. Med denne løsningen setter vi opp kommunikasjon til infoskjermer/digital signage, uten å involvere oss i kundens nett. To store fordeler med denne løsningen er at dere ikke er avhengig av kundens nett (når det gjøres endringer), samt at løsningen blir betydelig enklere å sette opp, samt evt. flytte på.

Bensinstasjoner og drivstoffanlegg

Her leverer vi løsninger enten på bredbånd eller via en 4G-løsning. Begge løsninger leveres på et lukket nett. For de som er avhengig av drift 24/7/365 setter vi opp en redundant løsning hvor 4G står som automatisk failover dersom bredbåndet eller bredbåndsruteren går ned. Vi har også mange anlegg hvor vi har to 4G rutere, med to forskjellige operatører. Dette virker da på samme måte som bredbånd/4G ruter. I tillegg leverer vi hjemmekontorløsning for tilgang til kameraer, fjernpeilingsutstyr og prisjusteringer på pumpe.

Transport

For denne bransjen er det viktig å kunne håndtere WiFi for kunder, billettering og GPS posisjonering. For å få et velfungerende WiFi er det viktig at det benyttes en ruter som kan holde tak i to basestasjoner samtidig. Vi leverer også SIM-kort i lukket APN for sikker kommunikasjon mellom sjåførers Pads/håndterminaler mot sentrale ressurser.

Kjedebutikker

Her sørger vi for kommunikasjon mellom butikk og hovedkontor, betalingsformidling, koordinasjon med kasseleverandør, backup for bredbånd og bredbåndsruter, VPN-rutere for bruk på 3.parts bredbåndslinjer, overvåkingsverktøy som viser status for alle butikker helt frem til kasse/nettverksenhet. Vi leverer også hjemmekontorløsning for tilgang til regnskapssystemer, overvåkingskameraer osv.

Automasjon / Installasjon / Sikkerhet / Elektro

Disse bransjene benytter våre produkter for en rekke anvendelser. Som eksempel nevnes kommunikasjon til sikkerhetssystemer for å utføre arbeidsoppgaver som endring på adgangskontroll, uthenting av overvåkingsvideoer, alarmoverføring osv. Innen automasjon leverer vi kommunikasjon for styring av PLSer slik at man unngår å reise ut for å gjøre endringer. Avlesning av sensorer og alarmer går også over våre samband. For ekstra kritiske installasjoner og SD-anlegg leverer vi redundante linjer.

Oppdrett

Oppdrettsanlegg befinner seg ofte på steder der mobilnettet er eneste kommunikasjonsbærer. For slike anlegg leverer vi høyhastighets bredbånd over 4G. Løsningen gir stabilt og raskt internett til alle komponenter på anlegget som trenger tilgang til nett, slik som overvåkingskameraer og monitorering av foringsmaskiner og aggregater.

Restauranter

Her sørger vi for kommunikasjon mellom utsalgssted og hovedkontor, betalingsformidling, koordinasjon med kasseleverandør, backup for bredbånd og bredbåndsruter, overvåkingsverktøy som viser status for alle lokasjoner helt frem til kasse/nettverksenhet. Noen ønsker en ekstra sikkerhet og for disse leverer vi dublerte linjeføringer, enten som bredbånd+mobil, eller mobil+mobil.

Vareautomater / Vending machines

Her leverer vi kommunikasjon for å håndtere betalingsformidling og lagerstyringssystemer. Dette sikrer effektiv drift av vareautomatene. Løsningen ivaretar også innsamling av alarmer om strømutfall samt annen kritisk driftsinformasjon.

Denne bransjeoversikten er laget for å gi deg en idé om hva vi gjør for våre kunder. Uavhengig av hvilken bransje du jobber i, kan vi sette sammen den kommunikasjonstjenesten dere ønsker.

Enklere blir det ikke!

Ta kontakt med oss, så kan vi ta en prat.
Telefon 66810640 eller post@nettec.no


Foto: ID 122898122 © Tetiana Zbrodko | Dreamstime.com
 

WR64 fra Digi – gir robust og rask kommunikasjon i kjøretøy og fartøy!

Digi TransPort® WR64 - Et råskinn med 2 x LTE CAT11 og 2 x WiFi samt GPS og Gigabit ethernet.

WR64 er bygget fra grunnen for å utnytte hastigheten som ligger i LTE-Advanced – det vil si hastigheter opp til 2x600Mbps! Den er bunnsolid både i utførelse og ytelse, og tar sikkerhet på høyeste alvor med Digis egen TrustFence. Med WR64 kan du få kommunikasjon med svært høy ytelse selv om du er i et kjøretøy eller et fartøy.

 • Fungerer i alle norske mobilnett (Telenor, Telia, ICE (Gjelder ikke LTE450))
 • Støtte for 4G LTE Advanced (CAT11) og 3G
 • 4 x Gigabit ethernet
 • Dual Gigabit WiFi 802.11ac.
 • Ekstremt robust mobil forbindelse via Digis pattenterte «SureLink™
 • Avanserte ruting protokoller, sikkerhetsfunksjoner, logging og backup (brannmur, VPN, SNMP)
 • Ingen årlige lisenser og 3 års garanti
 • Sky-tjeneste med Digi Remote Manager eller Doppler gir effektiv utrulling, administrasjon og overvåking

Last ned dokumentasjon (pdf).

 

Digital signage – reklameskjermer

Med produkter fra Digi sammen med vårt eget støttesystem, Doppler, kan Nettec tilby gode løsninger for Digital Signage - reklameskjermer.

Vet du at mange kunder benytter en 4G ruter for kommunikasjon til Digital Signage / Infoskjermer / Reklameskjermer?  Enklere blir det ikke!

En kommunikasjonsløsning fra Nettec er:
•Operatøruavhengig – fungerer med alle mobiloperatører
•Ferdig klargjort og konfigurert
•Svært lett å sette opp for tekniker på stedet
•Svært lett å håndtere for IT-drift – via Doppler Management

Fordeler med kommunikasjon via 4G
•Ingen involvering i kundens nett – et viktig sikkerhetsaspekt for mange
•Ikke sårbar når det gjøres endringer i kundens nett
•Mulighet for VPN ende-til-ende
•Brannmur på ruter kan regulere tilgang

Nettec AS – fordi » det er viktig at det fungerer»
Nettec har basert alle sine mobile datakom-løsninger på rutere fra Digi International. Det er fordi produktene er avanserte nok til å løse utfordringene som møter våre kunder, og robuste nok til at selv de mest krevende kunder kan akseptere produktene.

Ofte er mobile løsninger plassert på steder der det ikke er mennesker tilstede for å gjøre vedlikehold, som f.eks. en restart. Derfor er det ekstra viktig at utstyret og oppsettet tar hensyn til at feil kan oppstå, men at installasjonen selv evner å komme tilbake på nett når feilen er utbedret.

Produkter som passer er Digi WR11XT og WR31. Les mer her.

Vi tilbyr pålitelige, integrerte og kosteffektive løsninger levert på dagen. Vi hjelper gjerne montører som skal sette opp skjermer ved å teste at alt fungerer, samt gi råd om plassering av antenner og hvilken operatør som passer på stedet. Dette gjør at montøren kan bli ferdig med jobben første gang, og slipper kostnadsdrivende ekstrabesøk for å ferdigstille installasjonen.

God dekning med 4G i «alle kanaler»

Digi-rutere kan leveres med støtte for 4G (LTE) både i Telia, Telenor, COM4  og ICE sine nettverk. Det betyr at man har uovertruffen dekning i hele Norden. Vi kan levere 2 SIM og aktivere det som passer på stedet når du trenger det.

Spør oss gjerne om råd for hvordan du best kan utnytte en Digi-ruter til reklame- og info-skjermer.

 

Om Nettec

Nettec leverer nettverksutstyr og tjenester til kunder som er svært avhengig av pålitelig kommunikasjon. Derfor leverer vi kun de beste produktene, kombinert med høy kompetanse, og en support du kan forvente deg mye av – fordi «det er viktig at det fungerer!»
Vår personvernerklæring - GDPR

Kvalifisert Leverandør til Sellihca

Sellihca kvalifikasjonsordning og leverandørregister, er et unikt samarbeid mellom ledende nordiske energiorganisasjoner. Systemet brukes for å få informasjon om og gjøre utvalg av leverandører ved anskaffelser av varer og tjenester. Sellihca drives på oppdrag av de deltakende organisasjonene av Achilles.

© 2016 Nettec AS | Design og utvikling King Design & TYDE